ЗМІ про нас: ПРАТ «ФІТОФАРМ» збільшив виробництво антисептика з 60 тис. до 400 тис. упаковок на місяць

У зв’язку з епідемією коронавірусу COVID-19 зросла потреба в антисептичних та дезінфекційних засобах, тому національний фармацевтичний виробник ПРАТ «ФІТОФАРМ» перейшов на режим роботи в дві зміни.

ПРАТ «ФІТОФАРМ» щодня випускає 20 тисяч упаковок антисептичного і дезінфікуючого засобу «Спіртол» з вмістом етанолу 96%. Даний лікарський препарат застосовується зовнішньо, як антисептичний засіб для дезінфекції шкіри рук.

«Як український фармацевтичний завод в складній для країни ситуації, ми перейшли на посилений режим роботи, – коментує директор виробничого департаменту Наталія Деревянко. – Якщо ще на початку року ми виробляли 60 тисяч упаковок «Спіртол» в місяць, то зараз збільшили випуск до 400 тисяч, для чого довелося організувати режим роботи підприємства в дві зміни. Реагуючи на зростаючий попит на антисептичні засоби саме для дезінфекції рук, наше підприємство також прийняло рішення про промисловий випуск нового продукту «Дермаклін», який укомплектований дозатором для зручності використання. До складу цього продукту входить етанол і компоненти, що зволожують шкіру рук».

Крім того, ПРАТ «ФІТОФАРМ» в запланованих обсягах продовжує виробництво перекису водню 3%, який також є антисептичним засобом. Не зупиняється випуск і інших спиртовмісних препаратів, таких, як мурашиний спирт, розчин левоміцетину спиртовий та ін.

Дана новина також опублікована національним інформаційним агентством України «УКРІНФОРМ» за посиланням: https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2905519-u-bahmuti-farmzavod-majze-v-sim-raziv-zbilsiv-virobnictvo-antiseptika.html

30/03/20