«Я розмалюю дощики акварельною фарбою»: компанія «ФІТОФАРМ» надала допомогу Михайлівському спецінтернату

«Вас вітає сонячна Михайлівка!», – так кожен раз починає розмову директор спецінтернату Василь Степанович. І кожен раз сердечно запрошує в село Михайлівка, де розташовується ця особлива школа. В ній все особливе, починаючи з розташування в старовинній панській садибі ХVІІІ століття й закінчуючи атмосферою тепла і турботи, яку створюють працівники закладу для своїх особливих підопічних.

Всього в інтернаті 112 дітлахів у віці від 3 до 15 років. Серед них сироти та діти, які залишилися без піклування батьків, діти з обмеженими можливостями, а також вихованці з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Велика частина дітей, які навчаються в Михайлівській спеціальній школі-інтернаті Черкаської обласної ради, потребують корекції фізичного та розумового розвитку. Тут вони отримують базову та повну загальну середню освіту, а вихователі допомагають своїм непростим підопічним адаптуватися до життя в суспільстві.

У своєму маленькому колективі діти вчаться жити у великому соціумі. Щоб наймолодші вихованці могли пізнавати світ в сюжетно-рольових іграх, знайомитися з навколишніми об’єктами, вивчати їх властивості та особливості, спілкуватися один з одним і налагоджувати дружні стосунки, потрібно хороше оснащення для ігрової кімнати.

Особливо важливі ігрові меблі – набори шафок, столиків, стільців та інших макетів справжньою кімнати, які дають малюкам можливість створювати різні життєві ситуації і розвивати фантазію.

Компанія «ФІТОФАРМ» відгукнулася на прохання інтернату і надала благодійну фінансову допомогу Михайлівській спецшколі для закупівлі дитячих ігрових меблів дошколярам. І це не перша підтримка, яку ми надаємо закладу. До Дня Святого Миколая співробітники компанії зібрали і відправили в інтернат дитячі іграшки та речі. Сподіваємося, наша дружба з сонячною Михайлівкою продовжиться.

«Всі наші діти сонячні, добрі, милі, – розповідає Василь Степанович. – Вони дуже зрадіють подарунку, коли повернутися з карантину до нас. Особливо наші найменші дітки будуть приємно здивовані. Ми вам дуже вдячні за допомогу».

Багатьом вихованцям інтернату доля піднесла серйозні випробування, позбавивши батьківського тепла, і їм непросто адаптуватися в навколишньому світі. Але найголовніше для кожного з нас, для всього суспільства в цілому – зберегти в них дитячу віру в доброту і підтримку. І це посильне завдання для нас, дорослих. Ми допомагаємо добру приходити. Можливо, дізнавшись нас ближче, ви зрозумієте, що нам по дорозі. Приєднуйтесь! Давайте робити добро разом!

15.06.2020