«Будемо жити!». І будемо пам’ятати

Щороку компанія «ФІТОФАРМ» несе непросту вахту пам’яті. Час все більше віддаляє нас від вогняного лихоліття Другої світової війни, уносить в минуле факти, події та імена. Все менше залишається тих, хто, не шкодуючи свого життя, воював зі зброєю в руках або до знемоги працював в тилу. Сьогодні в рідному місті нашого виробництва Бахмуті залишилося всього лише 7 ветеранів Другої світової війни.

В одному тільки Бахмуті з 1941 по 1943 роки загинули більше 30 000 військових і 14 000 мирних жителів. Ми ж хочемо зберегти пам’ять про тих, хто пішли, в своїх серцях.

Напередодні 9 травня ми приходимо до ветеранів. Квіти, солодощі та матеріальна допомога – данина глибокої поваги до людей, які, перемагаючи страх, втому і голод, піднімалися в бій.

Це наші діди і прадіди, які кожен день здійснювали свій подвиг. Йшли на смерть в наступальних операціях, рили окопи й організовували польові шпиталі, працювали в тилу. Для кожного було своє діло. І воно наближало останній день війни. Заради Життя. Заради сонячного ранку. Заради майбутніх нас з вами.

Поздравление ветеранов компанией Фитофарм

Перемога пред’являє рахунок

Друга світова війна тривала 6 років або 2190 днів і ночей на території Європи, Азії та Африки, на суші, в повітрі й на морі. В ній взяло участь 80% населення планети.

Всього за Другу світову війну планета Земля втратила 65 мільйонів людей та ще 90 мільйонів стали інвалідами.

Жертвами Голокосту стали 6 мільйонів євреїв з різних країн.

Тільки в одному концтаборі Освенцим було знищено 800 000 дітей. Вони могли стати вчителями, лікарями, письменниками, художниками, вченими… Та й просто повинні були жити. Але їх не стало.

Всього гітлерівці створили понад 14 000 концтаборів.

Українські землі були окуповані німецько-фашистськими загарбниками більше трьох років.

Війська і цивільне населення запекло пручалися окупантам. По два з половиною місяці оборонялися Київ і Одеса, які отримали після цього звання «місто-герой».

Україна втратила близько 14 мільйонів чоловік. Мова не тільки про полеглих на фронті солдатів і офіцерів, а й про мирних жителів, убитих під час бомбардувань та інших військових дій, про розстріляних і спалених під час німецької окупації й померлих від голоду.

Під час визволення України добові втрати становили 67 865 військовослужбовців в день.

Нехай пам’яті слід зберігає граніт

«І лягають квіти на гранітні плити…
Так, ніхто не забутий! І ніщо не забуте!»
Ольга Берггольц

Яскраві тюльпани, пронизливо червоні гвоздики, запашний бузок кожне 9 травня покривають мармурові підніжжя монументів. У цих весняних квітів особлива місія.

Меморіали, стели і кам’яні бюсти, присвячені війні – все це «зарубки на пам’ять». Нагадування про те, що ми повинні цінувати і берегти мир. Повинні присвятити своє життя аромату хліба, а не запаху пороху, дитячому сміху, а не пострілами, розвитку і процвітанню, а не війні і розрусі.

Цього року команда зовнішньої служби «ФІТОФАРМ» традиційно несла вахту пам’яті в різних містах України, віддаючи данину поваги тим, хто пішов у вічність. Ми про вас пам’ятаємо. І «Будемо жити!»

Память победы