Зелений офіс «ФІТОФАРМ»: здаємо використані батарейки на переробку

Здача батарейок на переробку

«ФІТОФАРМ» продовжує розвивати концепцію зеленого офісу, підтримуючи соціальну відповідальність бізнесу. Два роки тому в київському офісі компанії впровадили окремий збір сміття для мінімізації впливу відходів на навколишнє середовище.

З 1 вересня в київському офісі «прописалася» зелена коробка для збору використаних батарейок. У цій коробочки особлива місія – вона врятує 8000 м² землі від безповоротного забруднення токсичними речовинами.

Одна викинута «пальчикова» батарейка забруднює 16 м2 землі небезпечними хімічними елементами (ртуть, олово, свинець, нікель, цинк, кадмій, магній тощо). Потрапляючи в землю, токсини неминуче отруюють не тільки ґрунт і все, що росте на ньому, а й воду.

Тривалий час в Україні не було місця, куди можна було безкоштовно принести батарейки на реальну переробку. Всі зібрані батарейки зберігалися на складах або потрапляли в руки псевдопереробників, які викидали їх на звалища. Причина в тому, що переробка збиткова, і за неї потрібно платити.

ПРАТ «ФІТОФАРМ» оплатив переробку 10 кг використаних батарейок, які гарантовано відправляться на завод GreenWEEE в Румунії, де вони будуть знешкоджені і стануть новими ресурсами для виробництва.

Крім того, ми підтримали молодий волонтерський проект «Батарейки здавайтеся», місія якого об’єднати людей, щоб 100% відпрацьованих батарейок в Україні відправлялися на переробку, а не в землю. Одне з ключових завдань цієї громадської організації – просування законодавчої реформи в сфері утилізації шкідливих відходів, по якій, як в Європі, за збір і переробку батарейок мають платити компанії-виробники і імпортери.

Приєднуйтесь! Це відповідальність кожного з нас перед собою і майбутніми поколіннями – зупинити потік токсинів, який забруднює землю.

Щоб підтримати проект, телефонуйте за номерами: +38 (099) -311-67-96, +38 (097) -168-55-76.