Сподіваємося на диво: компанія «ФІТОФАРМ» надала допомогу Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Кривому Розі

«Чудеса потрібно робити своїми руками.

Якщо душа людини прагне дива – зроби для нього це диво.

Нова душа буде в нього й нова – у тебе»

А. Грін «Червоні вітрила»

На перший погляд діти, які живуть в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей №1 Криворізької міськради такі ж, як і будь-які інші. Люблять шоколадні цукерки і не люблять манну кашу. Плачуть, коли падають, і сміються, коли граються. Вони іноді пустують і кожен раз завмирають від щастя в очікуванні подарунків від Святого Миколая… Ось тільки батьків у них, як правило, немає.

«Сподіваємося на диво. Будемо вдячні за будь-яку допомогу», – сказала нам Світлана Борисівна, директор закладу. Так «ФІТОФАРМ» знову відгукнувся на прохання про допомогу, адже компанії з соціальною відповідальністю можуть і повинні змінювати цей світ, робити його добрішим і милосерднішими.

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1 – це заклад соціального захисту для тимчасового перебування дітей, які залишилися без батьківського піклування та дітей-сиріт.

У притулок також потрапляють діти, які опинилися в скрутній життєвій ситуації – це діти, що виховуються матерями-одинаками без житла і родичів, діти-інваліди, діти з важкими захворюваннями, діти, які жебракували або загубилися і ін. Їм, як нікому, потрібні затишок і тепло.

Метою центру є захист прав дітей та їх повна реабілітація, після якої вони будуть або повернуті в рідні сім’ї, або влаштовані в інші виховні установи.

На даний момент в центрі 70 дітей у віці від 3 до 18 років. І потреб у закладу предостатньо. Однією з таких нагальних проблем виявилася нестача взуття для дівчаток і хлопчиків різного віку і теплих ковдр, які вже закупили на кошти, перераховані компанією «ФІТОФАРМ».

Це була ще одна крапля добра. Хтось скаже, що вона всього лише крапля. Але крапля води впадає в струмок. Струмочок – в річку. Річка – в море. Так і формується океан добра, і кожен може стати його частиною.

Ми щиро бажаємо центру, щоб найближчим часом всі дітки потрапили в люблячі сім’ї, в затишні будинки. Нехай у кожного будуть мама і тато. Адже ці діти чекають, простягають руки і посміхаються всім, хто до них приходить. Тому що кожна дитина має право на сім’ю, турботу, теплий будинок, на нормальне дитинство і світле майбутнє. Сподіваємося на диво. Давайте творити добро. Давайте робити його разом. І тоді наш світ, ми впевнені, буде краще.

01.06.2020.