«Й онукам передати …»

День Перемоги… Що приховують ці звичні два слова? Занадто багато…
Для тих, хто пройшов горнило війни — це спогади, які щемлять серце, сльози, запахи, відчуття голоду, кульбаби на узбіччях розбитих доріг, фронтові пісні і особливе почуття радості, змішане з гіркотою втрат.

А для багатьох співробітників компанії «ФІТОФАРМ» цей день наповнений вдячністю ветеранам і тим, хто віддав своє життя заради Перемоги, до їх великого подвигу. Пам’ять, повага та увага – це найменше, чим ми можемо віддячити героям, яких стає дедалі менше.

У 2019 році ми не тільки підтримали щорічну традицію пам’яті, що склалася в компанії, але і доповнили її відвідинами учасників бойових дій Другої світової війни в місті Києві.

В ГОСТЯХ У ВЕТЕРАНІВ

«Кругом все горіло і гуркотіло. Ми бігли в атаку, наступаючи на тіла вбитих товаришів…».

«У 12 років я пішла в партизани. Все село в поспіху зігнали в 4 сараю і підпалили…».

«Мріяти, звичайно, мріяли. У кожного були свої мрії. Я мріяла про хліб…».

«Важко було, дуже важко. І плакали. Страшно було. Жити хотілося дуже. Не всі могли подолати почуття страху…».

«Я пережила Блокаду Ленінграда. А моя родина – ні. Нікого не залишилося…».

«Коли ми увійшли в розбомблене місто, там панував хаос – люди сиділи на землі або блукали серед руїн у пошуках шматка хліба. Цілих будинків не залишилося…».

«У концтаборі не годували зовсім, не було чистої води. Їли сніг. На важкій роботі більше місяця ніхто не виживав…».

«Вибирався з палаючого танка через люк в днищі. Дуже страшно, коли на тобі горить тілогрійка і зверху ллється палаючий бензин. А виповзти з-під танка не можна – розстріляють фашисти…».

Такою запам’ятали війну зовсім юні дівчата і хлопці, в долю яких увірвалася Друга світова. Їм тоді було лише по 15-18 років.

Своїми спогадами вони ділилися зі співробітниками «ФІТОФАРМ», які прийшли провідати їх з подарунками. Учасники війни розповідали про свій бойовий шлях, про жахливі випробування, що випали на долю народу в роки війни.


Співробітники «ФІТОФАРМ» подякували ветеранам за їх подвиг, за те, що ціною неймовірних зусиль вони відродили зруйновану землю, за те, що ми – їхні онуки та правнуки, живемо у вільній країні, і побажали їм міцного здоров’я і довголіття.


Ветерани були дуже раді зустрічі, у багатьох в очах блищали сльози. У свою чергу вони дякували компанії «ФІТОФАРМ» за увагу та турботу.

Ми вітаємо ветеранів (м. Київ):

І звичайно, ми традиційно відвідали ветеранів у рідному місті нашого виробництва.

Ми вітаємо ветеранів (м. Бахмут):

ВАХТА ПАМ’ЯТІ

9 травня День Перемоги – це день скорботи, червоних квітів, пам’яті загиблих за Батьківщину солдат… Хлопці, спіть спокійно… Земля вам пухом… Ми вас пам’ятаємо.

У цьому році 9 травня вахту пам’яті у обелісків слави несла Команда зовнішньої служби в різних містах України: Харкові, Одесі, Києві, Вінниці, Запоріжжі, Дніпрі та Маріуполі.

День Перемоги вже 74 років пов’язує покоління, яких об’єднує пам’ять про те лихоліття. Багато співробітників компанії прийшли вшанувати полеглих воїнів зі своїми дітьми. Тому можна не сумніватися, що пам’ять про людський подвиг буде також дбайливо зберігатися і в серцях юних українців.

11/05/19