«За волю до перемоги»: компанія «ФІТОФАРМ» підтримала дитячо-юнацьку спортивну школу для інвалідів «Шанс»

«Ловимо хвилю» добрих справ! У червні 2019 р. наша компанія побувала на тренуванні з плавання ДЮСШ для інвалідів «Шанс». За зверненням наших партнерів і друзів з благодійного фонду «Твоє Майбутнє» ми закупили і привезли подарунки для найчисленнішого відділення школи – спорядження для тренувань з плавання: ласти й захисні окуляри.

Складно уявити, що серед дітей та підлітків, яких рідні привозять на тренування часто в інвалідних візках, є власники гордих титулів чемпіонів.

Всі ці медалі завоювали маленькі спортсмени ДЮСШ «Шанс», які не зважаючи на стан здоров’я змагаються з суперниками на змаганнях. Кожна перемога на паралімпійських іграх — це сторінка особистої мужності людини.

Так, це неабияк важко! Щоб кинути виклик долі, потрібні сила духу, витривалість, залізна воля. Часом навіть дорослій і фізично здоровій людині не вистачає рішучості для занять спортом. Тепер уявіть, скільки завзятості необхідно дітям з обмеженими можливостями, адже для них навіть повсякденне життя важке і повне перешкод.

У Києві зараз нараховується понад 50 000 дітей-осіб з інвалідністю, але тільки 1500 з них мають можливість займатися в спортивних установах.

Дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів «Шанс» була відкрита у вересні 2015. За цей період вихованці школи неодноразово ставали переможцями і призерами паралімпійських і дефлімпійських ігор, чемпіонатів і Кубків світу, Європи та України.

В даний час в ДЮСШ «Шанс» працює 6 відділень спорту (боротьба греко-римська та вільна, лижні гонки і біатлон, легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, спортивне орієнтування) в яких займаються 150 вихованців з інвалідністю з вадами слуху, зору та інтелекту, ураженнями опорно-рухового апарату.

Звичайно, не всі спортсмени-інваліди стають чемпіонами. Але для багатьох з них важлива не перемога, а сам спорт, який є дієвим засобом підтримки здоров’я. Коли люди з особливими потребами починають займатися фізкультурою, вони виходять з депресії, зміцнюють віру в життя і знаходять нове коло спілкування і друзів.

Ми дуже раді, що змогли допомогти такій особливій школі, познайомилися з чудовими дітлахами та їх дбайливими тренерами, побачили дитячі посмішки й повернулися з почуттям гордості за маленьких і таких сильних духом спортсменів.

Компанія «ФІТОФАРМ» бажає великим і маленьким вихованцям ДЮСШ «Шанс» міцного здоров’я і нових блискучих перемог!

08.07.2019