Чумацьким шляхом добра

За легендою, коли чумаки їздили за сіллю, вони орієнтувалися по нічному небу, на якому міріадами зірок вистилалась молочна дорога, яка служила їм орієнтиром. За це в Україні вона й отримала свою особливу назву – чумацький шлях. На шляху торговців сіллю та рибою лежало село Синівка Сумської області, і заїжджі чумаки милувалися красою цього мальовничого краю. І до сьогодні це місце вважається одним з кращих для відпочинку і тихої старості. Саме тут, в центрі села, й розташувався Комунальний заклад Сумської обласної ради Синівський будинок-інтернат для інвалідів та людей похилого віку.

Сьогодні в будинку-інтернаті 90 підопічних. Середній вік людей, що тут проживають — 55-70 років, але є і молодші.

Сюди потрапляють самотні люди, які не можуть себе обслуговувати, люди з інвалідністю та хворі, що лежать. Всім підопічним намагаються створити гідні умови для проживання і забезпечити необхідний медичний догляд. Але і це ще не все.

 

Насправді ж завдання персоналу набагато складніше – не залишати людей наодинці зі своєю самотністю, хворобами, інвалідністю, а часом допомогти впоратися зі втратою рідних і власного будинку.

Працівники будинку-інтернату постійно дбають про поліпшення умов проживання підопічних, але час від часу стикаються з проблемами, на вирішення яких не вистачає власних ресурсів. Однією з таких проблем були меблі, які прийшли в непридатність від часу. Компанія «ФІТОФАРМ» відгукнулася на прохання закладу і допомогла придбати нові стільці, які допоможуть зробити побут мешканців будинку-інтернату більш комфортним і домашнім.

З Синівським інтернатом нас познайомила співробітниця нашої компанії з м. Суми в межах нашого проекту «Різдвяні зустрічі». Метою цієї ініціативи було знайти заклади в різних містах України, які потребують підтримки, що ми і зробили за допомогою наших співробітників. Багатьом закладам вже була надана допомога, про що ми повідомляли раніше в новинах компанії.

Як соціально відповідальна компанія, ПРАТ «ФІТОФАРМ» систематично надає благодійну підтримку некомерційним закладам різних профілів, яку з року в рік ми продовжуємо з радістю та усвідомленням доброї справи.

Ми раді, що на неосяжному небосхилі добра змогли запалити ще одну зірочку.

Запрошуємо інших представників бізнесу та всіх небайдужих людей допомагати тим, хто потребує, адже в певних сферах допомоги ніколи не буває занадто багато.

Приєднуйтесь!