Нові ліжка для маленьких пацієнтів

Маленькі пацієнти центру токсикології «Охматдит» отримали нові ліжка від компанії «ФІТОФАРМ».

— Добре, що ви прийшли без цукерок, — посміхнулась Марія, завідуюча відділенням дитячої токсикології всеукраїнської лікарні «Охматдит».

— Чому? — одночасно здивувалися і засмутилися ми, згадавши, що цілком заглиблені в думки про головну мету візиту, дійсно не захопили з собою гостинців для дітлахів.

— Коли діти об’їдаються забороненими солодощами, у них аналізи погіршуються, а відбирати у малюків рідкісні ласощі не так просто — пояснила нам завідуюча.

Саме так почався наш перший «розвідницький» візит в український центр токсикології, який ми відвідали на запрошення мами одного з маленьких пацієнтів. І цей прихід виявився дуже своєчасним.

Місце «прописки» – лікарняна палата.

Поки хтось марить про нову модель айфона, діти, що лежать у відділенні гемодіалізу мріють про життя і найбільше хочуть повернутися додому. У цих хлопчиків і дівчаток нирки не справляються зі своєю функцією. Одні з них чекають черги на пересадку, а інші назавжди прикуті до апарату гемодіалізу.

Бліді і худорляві малюки схожі на тіні. «Тетяні 5 років. Три з них вона живе тут і вже майже не встає з ліжка. Їй необхідна пересадка нирки. А це Настя, їй 6. Вона знаходиться в відділенні 4 роки. Її батьки живуть в іншому місті, тому дівчинку ніхто не навідує і не приносить передачки», — розповідає нам Анжела, мама одного з маленьких пацієнтів клініки. Саме вона звернулася до нас за допомогою, тому що з власного досвіду знає, з якими труднощами стикаються діти, що перебувають у лікарні.

При цьому рідні не завжди можуть бути поруч, щоб допомогти їм. Згідно із законом, батькам дозволено перебувати разом з дитиною тільки до 7 років. Крім того, є тут дітки з багатодітних, малозабезпечених сімей та сироти.

Для всіх них джерелом життя є апарат гемодіалізу або «штучна нирка». Через складність позаниркового очищення організму діти змушені постійно жити в клініці, адже навіть відстрочка процедури може обернутися загибеллю. А це означає, що стіни відділення — не просто лікарня. Для багатьох дітей з різних міст України палати токсикології стають справжнім будинком до 18 років.

Персонал лікарні і нечисленні батьки, як можуть, намагаються прикрасити життя дітлахів і наблизити обстановку лікарні до домашньої. Наша компанія теж внесла свій вклад у створення кращих умов для життя важкохворих дітей.

23 ліжка були дуже до речі.

Одна з численних проблем відділення — дитячі ліжечка, які прийшли в непридатність. Старі меблі трималися буквально «на чесному слові» і загрожували розвалитися остаточно в будь-який момент. «Дірки прикриваємо покривалами, щоб не було соромно», — пояснює Анжела.

Справа ускладнювалася тим, що під матрацами зберігаються всі пожитки дітей, одяг, книжки та інші особисті речі. Місця для шаф у маленьких палатах не вистачає. А піднімати важкі матраци знесиленим після виснажливого діалізу дошколятам не під силу. Тому в відділенні мріяли про ліжка з підйомними механізмами.

Компанія «ФІТОФАРМ» не змогла залишитися осторонь від проблем важкохворих пацієнтів і включилася в розробку і придбання нових ліжок. Відразу після відвідування центру токсикології закипіла робота: креслення, переговори, вибір матеріалів і виробників, палкі суперечки і знову креслення, переговори, виробництво і збірка…

Нарешті, ми зробили це! 23 абсолютно новенькі ліжка з підйомним механізмом вже зайняли свої місця в палатах центру токсикології, чим доставили діткам багато радості.

Задоволені діти, батьки і персонал відділення висловили велику вдячність компанії «ФІТОФАРМ» за зручні ліжечка, з якими їх життя стало простіше і приємніше. А ми в свою чергу дуже раді, що знову змогли об’єднатися для вирішення однієї з найгостріших проблем тих, хто потребує допомоги, і зробити життя маленьких страждальців трішки кращим, добрішим і затишнішим! Але на цьому наша місія не закінчується, попереду ще багато проектів, за допомогою яких ми робимо світ добрішим і милосерднішим.

06/08/2018